onsdag 13 oktober 2010

Det närmar sig

Har kommit en bra bit in i tredje trimestern nu. Bara sju futtiga veckor kvar tills vår efterlängtade skatt beräknas titta ut. Känns ganska ofattbart, samtidigt som man längtar halvt ihjäl sig. Vill ha den där ungen liggandes på mitt bröst. Nu. Eller...kanske inte..är inte riktigt redo att gå igenom det där jobbiga än. Själva utkommandet. Så att säga....

Fast det kanske man aldrig är. Tricket är kanske bara att bli tillräckligt trött på den där stora magen så att man föder i ren ilska. Och jag börjar komma nära nu.

Nu börjar vi ha det mesta i ordning för ankomsten i alla fall. Vagn inhandlad liksom bärsjal och en massa kläder och andra nödvändiga (?) prylar. Nu får jag inte köpa mer för maken säger att folk kommer vilja ge oss saker också. Vågar man lita på att de ger oss rätt saker är väl frågan...? Vagga har vi och barnrummet är målat i vitt. Ska göra en väggmålning i helgen har jag tänkt. Ägnar kvällarna åt att läsa böcker om förlossning och småbarnsutveckling.

Annars då? Jorå, förutom foglossning, halsbränna, järnbrist, minipytteliten blåsa och en mage som är allmänt i vägen så är det här med graviditeten toppen. Men jag saknar andra trimestern då jag mådde hur bra som helst och bara precis började ana sparkarna därinne. De har vuxit sig mer än önskvärt tydliga nu, kan jag meddela. Speciellt klockan tre på natten.

Nä, det är allt tur att man får en sån väldans fin belöning när allt det här är över. Och att man glömmer så fort.

Annars hade vi varit betydligt färre på denna jord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar