måndag 26 mars 2012

Shopaholic

Jag är nog lite av en sådan. Fast, inte på det där jättedyra, hela månadslönen går åt sättet. Utan lite mera lagom. Förut köpte jag jättemycket inredningsprylar, men jag känner mig ganska mätt på det just nu. Sen var det såklart bebisgrejor och kläder. Nu är jag inne på att uppdatera min egen garderob. Känns nödvändigt då min kropp inte riktigt är densamma som innan graviditeten och jag trivs inte längre i samma kläder.

Grejen är att jag tröstshoppar. Och när jag väl börjat klicka så kan jag inte riktigt sluta. Så då måste jag ibland ta en vit månad. Från shopping. Och det går bra om jag bara är bestämd. Men så faller det sig så att kanske nån hudvårdsprodukt är slut och klick klick...så är jag där igen! För om jag ändå ska köpa det där så kan jag ju bara köpa hem den där också...slurp säger det så har pengarna runnit iväg.

Min man är nog lite oroad av detta, att jag inte riktigt tänker ekonomiskt. Han vill helst spara och amortera på huset. Bara. Men jag kan inte leva så. I väldigt många år levde jag väldigt sparsamt eftersom jag var student/arbetslös och inte hade råd med nånting annat än mat och hyra i princip. Så när jag väl börjat jobba och få in pengar vill jag gärna unna mig lite. Ja, jag vill faktiskt vara shopaholic. Shopaholic light.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar